Om Oss

Ranab (Radio and Navigation Service in Sweden AB) tillhandahåller försäljning, installation, underhåll och besiktningar av marin kommunikations- och navigationsutrustning.

Ranab grundades 2011, men vi har många års erfarenhet av både sjöfartsbranschen och marinelektronik. Vi vet att det är viktigt att kunna tillhandahålla en personlig och konkurrenskraftig tjänst, där du som kund till oss kan få en komplett paketlösning där vi tillhandahåller försäljning och installation samt efterföljande underhåll.

Vi är auktoriserade av flera myndigheter och utför årliga GMDSS radiobesiktningar. Utöver detta är vi auktoriserade av flera tillverkare av marinelektronik och har en bred kunskap om de flesta produkter.

Vårt huvudkontor är beläget i Skärhamn, strax norr om Göteborg, en strategisk plats längs den svenska västkusten men också inom kort räckvidd från de inre vattenvägarna och den internationella flygplatsen i Göteborg.

Vi har även kontor i Mönsterås vid den svenska östkusten, vilket ger oss stor geografisk täckning inom Sverige för arbeten med kort varsel.

Vi utför dock service och installationer över hela världen.

 

Varför välja Ranab?

  • Vi har lång erfarenhet av marinelektronik, bred kunskap och god kontakt med ett stort antal tillverkare.
  • Vi kan erbjuda personlig, snabb och professionell service.
  • Vi är flexibla och kan enkelt anpassa oss efter era behov och utföra arbetet på den plats och tid som passar er bäst.
  • Vi erbjuder ett konkurrenskraftigt pris utan att kompromissa med kvalitet och utförande.

Sponsring

Hösten 1980 startades den ideella Föreningen M/S Atene och sedan dess har eldsjälar jobbat för att renovera och bevara skutan och traditionerna runt den. Genom donationer, sponsring och många timmars obetalt arbete av unga och gamla har de idag en skuta i toppskick.

Atene är liksom vikingaskeppen ett fartyg som är utvecklat och byggt för att segla i Nordsjön, Skagerack och Kattegatt och hon gör sig bäst när hon får segla i dessa relativt skyddade vatten. Det är här i skydd av Norge och Danmark som vinden kan vara frisk men sjögången måttlig och du verkligen känner kraften i seglen. Skutan byggdes 1909 i Svendborg, Danmark. Beställaren ville ha en särskilt vacker skuta att tacka av gamla affärskontakter med. Samtidigt skulle hon ha gott om lastutrymme men ändå vara smäcker och snabb.

På sommaren anordnar föreningen seglingar för ungdomar och vuxna. Start- och sluthamn är bestämda men däremellan seglar de med vindarna. Seglingarna är på 1-2 veckor och det finns något för alla, nybörjare som avancerade skutseglare. Träffa nya vänner och få minnen för livet.

Ranab är stolta att vi kan få vara med och bidra till både att bevara det maritima kulturarvet samt att stödja en, enligt oss, viktig lokal förening.

Läs mer om Föreningen M/S Atene på deras hemsida www.msatene.com

Kommunikation

Navigation

GMDSS

Gyro Service

Shore Based Maintenance Avtal

Satellitkommunikation

Säkerhetslösningar

IT Support

Dokumentation

Ritningsarbeten

Installation

Underhåll

Radiobesiktningar

Konsultering

Kontakta oss gärna för en offert på de produkter eller den service du behöver.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort eller slå oss en signal.

Ring oss på nr: 0304-671 711

Skicka ett mail till service@ranab.se

Några av våra samarbetspartners

Vi är certifierade och samarbetar med de ledande tillverkarna inom marinelektronik.

Wärtsilä

Certifieringar

Vi är certifierade för GMDSS, AIS samt VDR besiktningar för flera klassningssällskap och flaggstater. Kontakta oss för mer information.

RINA
Lloyd's Register
RINA
International Yacht Bureau