Kompakt och användarvänlig GPS

GP-39 är efterföljaren till den uppskattade GP-32, som är en av världens mest sålda GPS:er. GP-39 kommer med en rad nya smarta funktioner, som är enkla att använda och visas på en ny kristallklar färgskärm.

  • 4,2” färgskärm med 3.000 spårpunkter, 10.000 waypoints och 100 rutter.
  • Förbättrad precision med EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay System).
  • Sänder positionsdata till ekolod, sonar, radar etc. (NMEA0183).
  • USB interface, till rutter och waypoints.
  • Kompakt extern antenn med 10 meter kabel.
  • Panelmontering eller bordsmontering med det medföljande fästet.
  • Inbyggd 12-bands reciever.

Utbyte av GP-32 till GP-39

Designen av den nya GP-39 är anpassad till GP-32 så att en uppgradering blir mycket enkel. Utskärning, kablar, antenn m.m. är alla samma som till GP-32, så att ett utbyte kan ske på några minuter. Notera dock att GP-32 har två utgångar (NMEA0183) medan GP-39 har en.

GP-39 har en lång rad grafiska visningsmöjligheter, som exempelvis plotter, motorväg, XTE, osv. Samt analog visning av kurs över grund och fart.

disp_user-customized  GP-39_screen_NAVGP-39_screen_satellite_monitor

GP-39_screen_COG__user2_ GP-39_screen_plotterGP-39_screen_steering

Antennen

Den medföljande antennen är den mycket kompakta GPA-017, som levereras med 10 meter kabel. Antennen är mycket tillförlitlig och används idag i ett stort antal installationer världen över. Antennen ansluts enkelt på baksidan av GP-39.

Monteringsfäste

GP-39 kan enkelt avmonteras och medföras i den medföljande påsen, om man inte önskar att lämna kvar den ombord. Monteringsfästet är smalare än själva GPS:en, alltså är det inga störande skruvar och beslag som sticker ut. Själva monteringen är smart och sker via en trestegs klickinställning.

GP-39_utan_bracket

GP-39