True Heading / Kompasser

GPS Kompass Vector Carbon

Vector Carbon
True Headings Vector Carbon är en GPS kompass som ger en exakt sann kurs och positionering till radarn, sonaren, det elektroniska sjökortet, autopilotet och AIS utrustningen. Den har en smart antenndesign som inte kräver någon yttre processor eller skärm vilket förenklar installationen och minskar behovet av annan utrustning. Vector kombinerar två GPS mottagare i ett hölje. Allt är inbyggt i antennen, och inga andra enheter behöver installeras.
Vector Carbon ger uppdaterad positionsinformation på upp till 20 Hz (20 gånger i sekunden) och även sann kurs uppdatering på upp till 20 Hz. Den har integrerat DGPS-mottagare i form av WAAS och EGNOS. Vector Carbon är även utrustad med ett rate gyro som stödjer mottagaren vid snabba kursändringar, vilket ger en oöverträffad exakthet och fart samt även roll och pitch.
Genom att använda en sofistikerad algoritm har Vector Carbon en sann kurs noggrannhet på +/-1°. Detta är betydligt bättre än alla vanliga kompasser på mindre yrkesbåtar och fritidsbåtar men till liknande kostnad.
Vector Carbon har en exakthet i positionen på under +/-3m.
 
 Datablad (824 kB)
 

GPS Kompass Vector Lite / Pro

Vector Lite / Pro
Som ovan men med en sann kurs noggrannhet på +/-0,5°. Detta är tillräckligt för att byta ut en gyrokompass men till en bråkdel av kostnaden.
Vector finns i två olika modeller, Vector Lite och Vector Pro. Båda versionerna har samma exakthet på sann kurs men skillnaden är att Vector Pro finns med DGPS mottagare för IALA Beacon. Den har en exakthet i positionen på under +/-1m (<+/-5m för Vector Lite).
 
 Datablad (572 kB)