Furuno / NavNet

NavNet

NavNet
Under 2001 introducerade Furuno det första NavNet systemet, vilket på kort tid blev en världsomspännande succé. Namnet skulle syfta på navigering via nätverk, dvs att alla ingående komponenter kommunicerade via vanlig nätverkskabel.

NavNet vx2
2004 fick NavNet serien en efterföljare i NavNet vx2 systemet med omfattande förbättringar och funktioner. Integrering med MaxSea och möjlighet till AIS anslutning samt snabbare processor och större minne. Inte minst radardelen är omtalad som en mycket bra och skarp radar för skärgårds- och kustfart.

NavNet 3D
2008 kompletterades vx2 med NavNet 3D systemet, vilket blev marknadens mest avancerade navigationssystem, med såväl rastrerade som vektoriserade sjökort och 3D visning som standard. Den nya TimeZero tekniken erbjuder helt steglös, flexibel och snabb zoomning, förflyttning och uppdatering av sjökortsbilden.

NavNet TZ
2012 är det nu dags att komplettera med ytterligare ett tredje NavNet system. TimeZero Touch erbjuder en oöverträffad snabbhet i funktionaliteten kopplad till att handhavandet kan ske direkt på skärmen med hjälp av fingrarna – multitouch. Fjärrstyrning kan ske från olika Apple produkter och inbyggd WiFi ger möjlighet till uppdateringar online och t.ex. nedladdning av väderprognoser i realtid.