Sponsring

Föreningen M/S Atene

Hösten 1980 startades den ideella Föreningen M/S Atene och sedan dess har eldsjälar jobbat för att renovera och bevara skutan och traditionerna runt den. Genom donationer, sponsring och många timmars obetalt arbete av unga och gamla har de idag en skuta i toppskick.

Atene är liksom vikingaskeppen ett fartyg som är utvecklat och byggt för att segla i Nordsjön, Skagerack och Kattegatt och hon gör sig bäst när hon får segla i dessa relativt skyddade vatten. Det är här i skydd av Norge och Danmark som vinden kan vara frisk men sjögången måttlig och du verkligen känner kraften i seglen. Skutan byggdes 1909 i Svendborg, Danmark. Beställaren ville ha en särskilt vacker skuta att tacka av gamla affärskontakter med. Samtidigt skulle hon ha gott om lastutrymme men ändå vara smäcker och snabb.

På sommaren anordnar föreningen seglingar för ungdomar och vuxna. Start- och sluthamn är bestämda men däremellan seglar de med vindarna. Seglingarna är på 1-2 veckor och det finns något för alla, nybörjare som avancerade skutseglare. Träffa nya vänner och få minnen för livet.

Ranab är stolta att vi kan få vara med och bidra till både att bevara det maritima kulturarvet samt att stödja en, enligt oss, viktig lokal förening.

Läs mer om Föreningen M/S Atene på deras hemsida www.msatene.com