Net1

Internet och telefoni ombord med Net1

Vi  kan erbjuda er både internetuppkoppling och fast telefoni ombord på er båt upp till 9,3 Mbit/s till en låg månadskostnad. Vi kombinerar deras utrustning med antenner byggda för marint bruk för att optimera täckningsområdet.

Eftersom Net1 använder den beprövade NMT450-frekvensen har de täckning även långt ut från kusten. Upp till 12 mil. Dessutom ingår surf i deras norska och danska nät, helt utan extra kostnad.

Detta är en mycket bra lösning till fiskebåtar, arbetsbåtar och fritidsbåtar där det behövs en bra uppkoppling till ett fördelaktigt pris. På fiskebåtar kan man till exempel använda utrustningen för att sända fiskerapporter utan att använda Inmarsat för att minska trafikkostnaderna. Dessutom kan du använda telefoni ombord lika enkelt som hemma.

Du behöver inte heller vara nedkopplad under semestern. Med Net1 har du bredband i båten långt utanför kusten och längs hela kustlinjen. Du kan se väderleksrapporter, skicka e-post och kanske jobba en smula om det behövs. Finns det barn i båten uppskattar de ofta möjligheten att spela lite spel eller hålla kontakten med sina vänner.

Du kopplar enkelt upp hela båten med trådlöst nätverk så att alla kan surfa samtidigt. Modemet går att ansluta till 12V och har ett uppladdningsbart batteri. Dessutom är det lätt att ta med, så du kan använda det både hemma och i båten.

Vi erbjuder det som en paketlösning med Net1 abonnemang och router kombinerat med AC Marine antenn som är anpassad till NMT450-frekvensen. Utöver detta så kan vi erbjuda fjärrsupport på datorutrusningen ni har ombord. Kontakta oss för mer information om detta.

Reklamblad – Net1 till havs (465 kB)

Kundreferens – Wilson ASA (193 kB)

Täckningskarta Net1 (57 kB)