M/S Atene deltar i Tall Ships Race

Skolsegelfartyget M/S Atene som RANAB är stolt sponsor till deltar i Tall Ships Race i sommar.

Seglingarna startar med ett varmt irländskt välkomnande i Belfast och seglingarna fortsätter sedan norrut, förbi Yttre Hebriderna och Shetland innan fartygen anländer i Ålesund, Norge.
Därifrån fortsätter seglingarna söderut, längs den norska kusten till Kristiansand. Den sista regattan går mellan Kristiansand och Aalborg i Danmark. Det är denna som skolsegelfartyget M/S Atene skall delta i.

- Att delta i Tall Ships Race är något av årets höjdpunkt för oss, säger skeppare Magnus Nilsson. Ett fantastiskt arrangemang med stora och små seglande skolfartyg med ungdomar från hela värden. Under regattan är vi ute fyra dygn till sjöss och långt ute på havet. Då är det viktigt att ha en väl fungerande VHF-radio för vår säkerhet och för att kunna lämna positionsrapporter två gånger per dygn, fortsätter Magnus. Detta hjälper RANAB oss med på ett förtjänstfullt sätt, avslutar han.

Närmare 100 fartyg från länder över hela värden deltar i Tall Ships Race och denna spektakulära händelse har flera stora attraktioner.

RANAB har valt att förlänga sponsringen av kommunikation-, navigation- samt GMDSS-produkter på skolsegelfartyget M/S Atene med ytterligare tre säsonger.

-Vi är stolta att kunna bidra med det vi kan bäst. Självklart är det extra roligt att stötta en så trevlig förening som M/S Atene och speciellt med lokal anknytning i Skärhamn. Vi tycker det är viktigt att bevara segelfartygen och försöker bidra så gott vi kan, säger Axel Skanse, ansvarig på RANAB. Vi på RANAB har arbetat fram ett koncept med speciella rabatter till alla K-minnesmärkta och alla Traditionsfartyg. Detta gör vi för att bidra med det vi kan. Vi vet att det inte alltid är överflöd i kassorna på dessa föreningar och har då sänkt våra priser lite extra från den låga nivån vi redan har. Vi önskar M/S Atene en underbar säsong 2015 och ett stort lycka till i Tall Ships Race seglingarna.

Tall Ships Race 2015 Map

Läs mer om The Tall Ships Race på Sail Training Internationals hemsida: http://www.sailtraininginternational.org/events/2015-the-tall-ships-races

Läs mer om Atene på Föreningen M/S Atenes hemsida: http://www.msatene.com

Kontakta oss på service@ranab.se eller 0304 – 671 711 för mer information om våra erbjudanden till K-minnesmärkta och Traditionsfartyg.